28 maig

UNA HISTÒRIA DE SUPERACIÓ

El treball dels equips professionals de la Fundació REIR i de l’Associació REIR, ens permeten compartir amb tots i totes vosaltres una d’aquelles històries de superació i creixement personal i professional d’un dels i les joves del programa de Mentoria que gestionem en col·laboració amb l’ajuntament de Canovelles.

Abdou és un jove que participa del programa de mentoria de la Fundació REIR. El procés que està realitzant aquest jove, ens fa sentir molt orgullosos i sobretot, ens està donant una lliçó de com els desitjos i els somnis es poden complir fins i tot quan les condicions són realment adverses i no es disposa de recursos econòmics.

El somni d’Abdou era poder treballar a l’Hospital de Granollers ajudant i col·laborant des de la seva formació com a auxiliar d’infermeria en aquesta crisi sanitària.

Un afany per ajudar, que es va despertar en un moment de pic de la pandèmia. Abdou va lluitar per una oportunitat que el va portar a formar part del magnífic equip de professionals de l’Hospital de Granollers.

Abdou va decidir deixar tot el que havia aconseguit fins a aquell moment, renunciant a una certa comoditat i calma personal, familiar i social, per a embarcar-se en un projecte d’ajuda als altres que comportava una situació de risc per a la seva salut.

Abdou va meditar i va reflexionar sobre els seus desitjos i sobre les seves renúncies, també sobre els riscos que suposava la decisió, però ho va tenir clar i va decidir embarcar-se en un nou projecte que anava a canviar la seva vida.

El mes d’abril, es va allotjar a l’hotel per a sanitaris que es va obrir a Granollers amb motiu de la saturació dels serveis hospitalaris, va preparar una maleta i va deixar a la seva família i la seva casa per a començar una aventura que avui dia ens suggereix un exemple de com joves, immigrants i amb escassos recursos i situacions de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, també poden complir els seus somnis. i contribuir de manera positiva i solidària a la comunitat a la qual ja pertanyen.

Aquest 25 de maig, Abdou ens enviava fotos i vídeos del seu nou pis, imatges que emocionen a l’equip de mentoria, conscients que representen simbòlicament l’esforç de renúncies i conflictes personals pels quals Abdou ha hagut de transitar aquests dos últims mesos. No són els mobles, les habitacions o els serveis bàsics d’una llar; són imatges que diuen paraules, emocions, sentiments a un projecte laboral i personal que s’està completant. Somnis i desitjos que es poden aconseguir siguin quines siguin les adversitats que ens trobem. I si, Abdou ha aconseguit complir el seu somni, perquè no el poden aconseguir la resta de joves? Amb un bon acompanyament, basat en el respecte, la confiança, el vincle i l’apoderament, el mentoraje pot ajudar a molt joves com Abdou. El seu exemple ens anima a seguir treballant.

Felicitats Abdou.