23 oct.

OPINIÓ

 

“Sabeu que ens agrada somiar, lluitar i ajudar. No ens fan por els reptes si aquests signifiquen una millora en la justícia social i aproximar drets bàsics a la infància que ens envolta.”

AM. El fred es comença a notar a Granollers. Com cada setmana em dirigeixo a fer un cafè informal amb el responsable de comunicació. Costum que s’ha tornat tradició, reunió on seguir dibuixant accions a curt, mitjà i llarg termini. Avui en Jaume porta una nova idea: buscar alguna cosa per ajudar-nos a recaptar fons i alegrar el Nadal als nostres nens i nenes. La seva mirada desprèn la passió d’aquell que ha descobert el món de l’acció social i el compromís per la infància fa poc; aquella mirada que veiem en aquí s’acaba d’enamorar, que desprèn passió per alguna cosa, que te la força de l’inici. Emocions, sentiments i il·lusions que ajuden a generar motivació al desgast dels quals acumulem anys i experiències.

“Hem de fer alguna cosa per recaptar fons, alguna cosa diferent.”, repetia. El meu discurs també era clar “alguna cosa que sense significar un sobre esforç econòmic ofereixi qualitat i un retorn d’allò pel que neix: generar felicitat.” “I si fem una piruleta solidària?”- va deixar anar de sobte mentre movia el seu cafè. “Produeix satisfacció a qui la consumeix i a qui, gràcies als beneficis que genera la seva compra, fa possible la seva carta de Reis Mags.”

A pocs metres, en Joan i el seu obrador de xocolata feien realitat el que buscàvem. Entendre’s amb ell va ser fàcil: qualitat en la matèria primera i manufactura de cadascuna de les unitats. La primera piruleta, quelcom simple: el logo de REIR i una comanda de 100. Jo, malgrat imaginar l’acció, era envaït pels dubtes. Veia al meu fill berenant 80 dies piruletes REIR per amortitzar el cost i que almenys no afectés la tresoreria de l’entitat. De sobte un munt de gent s’implica amb el projecte comprant piruletes. Rebem gran nombre de fotos de persones influents en diferents àmbits i sectors esportistes, periodistes i presentadors de televisió, empreses…). El primer any tanquem el projecte el 15 de desembre i molt abans del previst, en haver esgotat les existències. 3000 piruletes! Gràcies a elles recaptàvem els fons necessaris per complir el somni de 35 nens i nenes que van veure com la màgia dels Reis Mags arribava a les seves cases en forma de regals.

Dos anys més ens han acompanyat. La segona piruleta era decorada pel dibuix d’una nena, una de les quals menja aquestes piruletes de doble felicitat, mitjançant un concurs. El tercer any, el Duendenejo d’Albert Alforcea ens va acompanyar i ens va guiar, per complir els objectius. Per aquest any el logo del 10 aniversari de la nostra entitat decorarà la llaminadura de xocolata com a petit homenatge a tots i cadascun dels nens i nenes que han passat
pels nostres recursos i als qui cadascun de vosaltres heu ajudat a recuperar el somriure en despertar d’una nit màgica.

Molt a pesar nostre, a REIR cada any s’incrementen les necessitats d’ajuda per a nens i nenes en risc d’exclusió social, s’augmenten el nombre de projectes i accions a aquest efecte i a la fi d’any arriben més cartes i somnis nadalencs que ens agradaria complir. Per a això us necessitem.

Sabeu que ens agrada somiar, lluitar i ajudar. No ens fan por els reptes si aquests signifiquen una millora en la justícia social i aproximar drets bàsics a la infància que ens envolta. Per això ens sentim optimistes per arribar a molts més nens i nenes.

I en aquest desè aniversari us preguntem: serem capaços d’arribar a les 4000 piruletes entre tots i totes? Podrem provocar 60 somriures després de la nit més màgica de l’any? Comptem amb vosaltres i vosaltres?

Doncs per aconseguir-ho us demanem que gaudiu de la nostra Piruleta REIR 2017 dues vegades: una quan us la mengeu i l’altra quan en tancar els ulls imagineu el somriure de qui rebrà el vostre afecte i suport.

Moltes gràcies.