28 juny

10 ANYS JORDI LLAVINA PRESIDENT

(Versión en castellano bajo estas líneas)

Encara recordo el moment en què fa uns onze anys, quan anava a recollir a la feina a la meva dona, Educadora Social, em quedava sovint jugant una estona amb uns nens. Uns nens que la mala sort els havia portat a viure una vida que ningú es mereix haver viscut. Un món que havia estat desconegut per mi fins llavors. Sempre marxava amb indignació i impotència, tot allò no era just. Vaig prometre’m que algun dia faria tot el possible i aportaria el meu granet de sorra per millorar la situació d’aquests infants. Per sort, aquell dia no va trigar gaire…

Una senzilla taula, un cafè i la companyia de la Miriam, el Dani i la Carol, em van donar l’oportunitat de participar en una idea anomenada REIR. Un somni que podia donar resposta a les meves inquietuds personals de justícia, igualtat i equitat social, en especial envers la infància.

Dies i hores, maldecaps buscant finançament i recursos, i un munt de converses i papers després, el 28 de juny del 2007, avui fa deu anys, formalitzàvem oficialment la constitució de l’associació; deu anys on aquella modesta idea inicial s’ ha anat consolidant com a plataforma de treball per garantir els drets més bàsics de la infància: residència, alimentació, educació i lleure. Avui podem dir que el somni és una realitat i s’ha instal·lat a la comarca amb una important presència a més de 18 municipis i oferint serveis a més de 2.500 usuaris i usuàries que es beneficien dels diferents projectes residencials, socioeducatius, o socials i participatius, que gràcies a les complicitats teixides amb organismes públics, empreses i tantes persones anònimes amb sensibilitat envers les desigualtats, REIR ha desplegat al territori.
Però tot això no hauria estat possible si durant aquests 10 anys REIR no hagués estat format per un equip de professionals de diferents àmbits, implicats tots amb els valors que representen l’entitat: professionalitat, vocació, transparència i voluntat d’ajut al més dèbil. Gràcies.

Gràcies també a tots aquells organismes, institucions privades i, empreses que ens han obert les seves portes i han col·laborat a dotar cada projecte dels recursos necessaris per fer-los possibles i viables.

Gràcies al munt de gent que des d’un àmbit més personal han contribuït a fer arribar les accions als nens i nenes més necessitats fent de voluntaris/es, donant material, aliments, joguines o comprant la piruleta, la més dolça de totes les llaminadures.

Però sobretot, gràcies Miriam, Dani i Carol per donar-me l’ oportunitat de compartir amb vosaltres aquest projecte, aportant els meus coneixements en altres àrees i fer-me sentir tan orgullós del camí recorregut per assolir un dia el gran somni: una societat més justa amb els més febles.
Jordi LLavina
President de REIR

 

Todavía guardo en la memoria el momento en que hace unos once años, cuando iba a recoger al trabajo a mi mujer, Educadora Social, me quedaba a menudo jugando un rato con unos niños. Unos niños que la mala suerte los había traído a vivir una vida que nadie se merece haber vivido. Un mundo que había sido desconocido para mí hasta entonces. Siempre marchaba con indignación e impotencia, todo aquello no era justo. Me prometí que algún día haría todo lo posible y aportaría mi grano de arena para mejorar la situación de estos niños. Por suerte, aquel día no tardó mucho…

Una sencilla mesa, un café y la compañía de Miriam, Dani y Carol, me dieron la oportunidad de participar en una idea llamada REIR. Un sueño que podía dar respuesta a mis inquietudes personales de justicia, igualdad y equidad social, en especial hacia la infancia.

Días y horas, dolores de cabeza buscando financiación y recursos, y un montón de conversaciones y papeles después, el 28 de junio del 2007, hoy hace diez años, formalizábamos oficialmente la constitución de la asociación; diez años en que aquella modesta idea inicial, se ha ido consolidando como plataforma de trabajo para garantizar los derechos más básicos de la infancia: residencia, alimentación, educación y ocio. Hoy podemos decir que el sueño es una realidad y se ha instalado en la comarca con una importante presencia en más de 18 municipios y ofreciendo servicios a más de 2.500 usuarios y usuarias que se benefician de los diferentes proyectos residenciales, socioeducativos, o sociales y participativos, que gracias a las complicidades encontradas con organismos públicos, empresas y tantas personas anónimas con sensibilidad hacia las desigualdades, REIR ha desplegado en el territorio.

Pero todo esto no habría sido posible si durante estos 10 años REIR no hubiera contado con un equipo de profesionales de diferentes ámbitos, implicados todos con los valores que representan la entidad: profesionalidad, vocación, transparencia y voluntad de ayuda al más débil. Gracias.

Gracias también a todos aquellos organismos, instituciones privadas y empresas, que nos han abierto sus puertas y han colaborado a dotar cada proyecto de los recursos necesarios para hacerlos posibles y viables.

Gracias al montón de gente que desde un ámbito más personal han contribuido a hacer llegar las acciones a los niños y niñas más necesitados haciendo de voluntarios/as, donando material, alimentos, juguetes o comprando la piruleta, la más dulce de todas las golosinas.

Pero sobre todo, gracias Miriam, Dani y Carol por darme la oportunidad de compartir con vosotros este proyecto, aportando mis conocimientos en otras áreas y hacerme sentir tan orgulloso del camino recorrido para lograr un día el gran sueño: una sociedad más justa con los más débiles.
Jordi LLavina

Presidente REIR